sluiten

Oss Zoemt

Nederland Zoemt heeft Oss benoemd tot Bijvriendelijke gemeente. Oss dankt deze titel aan de goede zorg voor de wilde bijen.

Wethouder Johan van der Schoot: ‘We zijn blij met deze benoeming omdat het weer laat zien hoe belangrijk wilde bijen zijn. Ze zijn nodig voor de bestuiving van onze gewassen. Zonder de bij verdwijnt meer dan de helft van onze fruit en groente uit de supermarkt. Als we ze niet helpen, sterven ze uit. Daarom hebben we samen met gemeente Bernheze, bijenverenigingen, Landschapsbeheer, waterschap Aa en Maas en andere organisaties de Landschapskaart voor wilde bijen gemaakt. Daar staat op hoe we kunnen zorgen voor genoeg voedsel en nestelgelegenheden voor de bijen.‘

Nederland Zoemt

Nederland Zoemt is een project van Landschappen NL, Naturalis, IVN en Natuur & Milieu. Nederland Zoemt komt in actie voor de wilde bij. Ze organiseren verschillende activiteiten zoals de Nationale Bijentelling, Bijenwerkdag, lesmateriaal en verkiezingen van Bijvriendelijkste gemeente. Deze acties zijn mogelijk gemaakt dankzij een extra bijdrage van de Nationale Postcode Loterij. Meer informatie? Kijk op de website van Nederland Zoemt.