Stad en land afreizen om in de mooiste clubs en op de zonnigste festivals als dj op te treden: het klinkt voor veel jonge mensen als een baan die ze maar wát graag willen hebben. Ook Van Helden genoot ervan, maar zijn absolute passie was het niet.
“Een mooie tijd, maar ik had niet zoveel met de groeiende digitalisatie van de muziekscene. Daar kwam nog bij dat het onregelmatige ritme van een dj niet zo goed paste bij mijn prille gezinsleven. Ik besloot daarom de muziekindustrie te verlaten.”
Eten en drinken
Met een nieuwe baan als functioneel accountmanager bij een groothandel in de techniek vond Van Helden al snel meer rust in zijn leven. Er kwam bovendien meer tijd vrij om echt van het leven te genieten. Bijvoorbeeld met lekker eten en drinken.
“Het kwam er steeds vaker van: met mijn vrouw en vrienden samen koken en vervolgens aan tafel smullen van al die gerechten. Al gauw kwam er ook wijn op tafel. Behalve dat ik wijn gewoon erg lekker vond, raakte ik gefascineerd door de enorme diversiteit in smaak. Mijn liefde voor het product begon hier echt te borrelen.”
Van onschuldig advies tot eigen wijnspeciaalzaak
Van Helden ging zich vervolgens meer en meer in wijnen verdiepen. Hij las er veel over, volgde enkele basiscursussen en begon aan de vinologenopleiding. Maar belangrijker nog: hij proefde enorm veel verschillende wijnen.
“Ik merkte al snel dat ik goede wijnen vakkundig van mindere wijnen kon onderscheiden. Soms schrok ik van de kwaliteit van een wijn wanneer ik bij vrienden op bezoek was. Wat zonde! Ik besloot ze daarom een handje te helpen door goede wijnen voor ze te kopen.”