sluiten

Voorstelling: De Man door Europa (18 april en 19 mei 2016)

Wat hebben we als burgers in onze tijd nog met elkaar gemeen? En zouden we daarover niet meer met elkaar in gesprek moeten gaan? En vooral andere ‘dingen’ gaan doen? Stelt u zichzelf deze vragen ook wel eens? Ga dan zeker naar de voostelling voorstelling ‘De Man door Europa’ van Lucas de Man op maandag 18 april in de Lievekamp. En ga vervolgens op 19 mei in gesprek tijdens een vervolgbijeenkomst waar een aantal Osse instellingen samen met u aan de slag wil om Oss beter, leuker, energieker, spannender te maken.

Over de voorstelling

Aanslagen op Europees grondgebied, vluchtelingen in overvolle treinen en grenzen die worden gesloten. We kunnen er niet meer omheen: onze Europese samenleving staat onder druk. De ontwikkeling waarin ons continent zich momenteel bevindt, vormt het uitgangspunt voor het unieke theatercollege ‘De Man door Europa’.

De tijd van grote denkers en kunstenaars als Jheronimus Bosch, Erasmus en Machiavelli legden het fundament voor het Europa van nu, waarin het vrije individu en het vrije denken essentieel zijn. Maar wat is de positie van dit individu vijfhonderd jaar later? Om dit te onderzoeken ging Lucas De Man op reis door Europa; hij deed 17 steden in 8 landen aan en interviewde meer dan twintig creators die opstaan en strijden voor verandering, om de maatschappij waarin ze leven vorm te geven. Aan de hand van ontmoetingen en gesprekken met kunstenaars, historici en visionairs ijken zij samen verleden, heden en toekomst. Terug in Nederland neemt Lucas het publiek mee op zijn reis en door de geschiedenis van Europa. In ‘De Man door Europa’ doet Lucas op theatrale wijze verslag van zijn reis. Na het bezoeken van deze avond begrijpen we hopelijk iets meer van de wereld om ons heen. Voor meer informatie kijk op de website van De Lievekamp.

En het vervolg…..

Deze voorstelling is hopelijk het begin van een reeks gesprekken die moeten gaan leiden tot actie, tot doen! Lucas de Man houdt niet alleen van denkers, maar vooral ook van doeners. Ga met ons aan de slag om Oss, beter, leuker, energieker, spannender te maken. De bibliotheek, Groen Engel en De Muzelinck een vervolgbijeenkomst. Zij laten zich inspireren door Lucas de Man en willen samen met jullie nadenken over de toekomst van Oss. Je bent van harte uitgenodigd om daar bij te zijn op 19 mei om 20.00 uur in de bibliotheek van Oss.