sluiten

Stichting Chaja Oss in Koninklijk Concertgebouw Amsterdam (16 mei)

De Osse stichting Chaja is binnenkort te bewonderen in het Amsterdamse Koninklijk Concertgebouw. Ze presenteert samen met de landelijke Stichting Kanker in Beeld de voorstelling Oncofonie 2016. Met de Oncofonie 2016 vraagt stichting Kanker in Beeld aandacht voor het belang van creatieve en (ver)beeldende expressie bij kanker.

 

Ziekte emotioneel verwerken

De Oncofonie 2016 staat in het teken van het verhaal van De Kleine Prins (Le Petit Prince van de auteur Antoine de Saint-Exupéry). Voor veel patiënten en naasten helpt zingen, toneelspelen, schilderen en beeldhouwen, schrijven om de ziekte emotioneel te verwerken. De in 2012 georganiseerde Oncofonie in Koninklijk Theater Carré te Amsterdam was met een uitverkochte zaal en lovende recensies een groot succes.

‘Enorm trots!’

Marleen van den Berg, voorzitter Stichting Chaja Oss: ‘Ik ben enorm trots dat wij met ruim 50 mensen zullen deelnemen aan deze bijzondere voorstelling. Ook heeft theatermaker Wim Wijnakker uit Ravenstein die de Chaja theatergroep “Spelen voor je leven” in Oss begeleidt, een belangrijk aandeel gehad in het tot stand komen van deze voorstelling. Zij schreef namelijk het script.’

Over stichting Chaja

Stichting Chaja heeft als hoofddoel mensen kwaliteit van leven en levensvreugde te laten ervaren d.m.v. creatieve expressie, ongeacht de ernst of het stadium van de ziekte. Deze voorstelling is een gelegenheid bij uitstek om het leven volop te vieren en dat gaat dan ook gebeuren!  Zo gaan de deelnemers met hun naasten gezamenlijk met een bus naar Amsterdam, om onderweg alvast de voorpret te delen en en-passant nog even een beetje te repeteren.