sluiten

Internationale wielertop aan de start van Ster ZLM Toer in Oss

(Foto: wethouder Van Geffen aan de start in 2016)

Op zondag 18 juni strijkt het internationale wielerpeloton voor de tweede keer in Oss neer voor de slotetappe van de Ster ZLM Toer. Er is een mooi parcours voor de professionals uitgezet met start en finish op de Raadhuislaan.

Internationaal deelnemersveld

Al jaren komen ’s werelds beste sprinters naar de Ster ZLM Toer om warm te draaien voor de Tour de France. Vorig jaar bleef er verrassend een kopgroep vooruit en won de Nederlander Wesley Kreder de etappe in Oss. Toch is de kans groot dat de etappe dit jaar eindigt in een massasprint. Naast Kittel, Greipel en Groenewegen staan ook de sprinters Coen Vermeltfoort, Danilo Napolitano, Kenny Dehaes en Michael van Staeyen aan de start.

Activiteiten rondom de wedstrijd

De organisatie van de etappe in Oss is in handen van het Sport Expertise Centrum (SEC). Zij organiseren rondom de wedstrijd voor professionals ook een activiteitenprogramma voor aangepaste sporters, scholieren en bedrijven. Zo is er een scholierenprogramma (inclusief Decathlon Dikke Banden Race en slowbiking), een speciale Avondetappe in het Jan Cunenpark op zaterdag 17 juni en een programma voor mensen met een beperking. Op 18 juni is er bovendien de gehele dag live muziek in het Jan Cunenpark! Kortom, op zondag 18 juni is er de gehele dag vermaak voor het hele gezin! Het wordt een evenement waar heel Oss trots op kan zijn!

Kijk voor meer info en het hele programma op www.sportinoss.nl/evenementen/ster-zlm-toer