sluiten

’s Werelds beste sprinters naar Oss voor Ster ZLM Toer (16 juni)

Het internationale wielerpeloton kan zich ook dit jaar in de Ster ZLM Toer weer optimaal voorbereiden op de Tour de France. Op donderdag 16 juni vindt in Oss de tweede dag van de Toer plaats. Er is een mooi parcours uitgezet start en finish zijn op de Raadhuislaan. Het peloton zal ook door het buitengebied van de gemeente Oss rijden, langs de kleinere kernen en over de Maasdijk. De start is om 12.00 uur en de renners zullen rond de klok van 16.30 uur finishen.

’s Werelds beste sprinters komen naar Oss

In de tweede etappe is de kans groot om een massasprint te zien. In voorgaande jaren zijn in de Ster ZLM Toer renners te zien die later ook van voren sprinten in de Tour de France. Dit jaar zijn onder andere de Duitse sprintkanonnen Marcel Kittel en André Greipel aanwezig.

Al jaren komen ’s werelds beste sprinters graag naar de Ster ZLM Toer, om daar de laatste puntjes op de i te zetten met het oog op de Tour de France. “Als koers staan we er goed op bij die mannen en daar zijn we trots op”, zegt Anton Ganzeboom, voorzitter van de organisatie. “Wij doen er ook alles aan om er voor de teams een waardevolle koers van te maken. We zien onszelf echter niet als puur een sprintwedstrijd en weten dat er ook voor anderen mogelijkheden liggen, met name in de proloog en de vierde etappe van Verviers naar de stuwdam van La Gileppe.”

Etappe Oss passeert vier keer de Raadhuislaan

Behalve de start en de finish, kent het parcours ook vier tussentijdse passages op de Raadhuislaan. Dit zorgt ervoor dat de Raadhuislaan op donderdag 16 juni ‘the place to be’ wordt voor de echte wielerliefhebber. Vooral ook omdat de teambussen van alle deelnemende teams parkeren op het Raadhuishof. De team area is geheel open voor publiek en dat biedt de mogelijkheid om de renners van dichtbij aan het werk te zijn tijdens hun voorbereiding.

Routeschema Ster ZLM Toer Oss

Programma side-events

De Ster ZLM Toer wordt een evenement voor heel Oss dankzij de verschillende side events voor scholieren, aangepaste sporters en het bedrijfsleven. In het tijdschema kunt u zijn welke activiteiten plaats zullen vinden. Deze activiteiten zijn onder anderen:

  • Toertocht voor aangepaste sporters
  • Rabo Dikke Banden Race voor scholieren
  • Meet & Greet met voormalig topwielrenner Michael Boogerd
  • Meet & Greet met het 16-jarige wielertalent Freek van Rossem
  • Business Meets Sports voor ondernemers en bedrijven
  • BMX en Spinning clinics

 

Verschillende Osse horecabedrijven zullen zorgen voor een divers aanbod aan eten en drinken voor het publiek dat deze dag naar de Raadhuislaan komt.

Wie organiseert de etappe?

De organisatie van de etappe in Oss is in handen van het Sport Expertise Centrum (SEC). Het SEC ondersteunt de sport in Oss. Daarnaast stimuleert de stichting inwoners tot sport en bewegen. Het SEC zal rondom de wedstrijd verschillende evenementen organiseren voor de hele regio, zoals een scholierenride, een handbike en een tandem evenement. Ook wieler-, BMX- en mountainbike-verenigingen krijgen de kans zichzelf te profileren.

Meer informatie over de Ster ZLM Toer vindt u op de website www.sterzlmtoer.nl

Meer informatie over de Osse etappe en alle andere activiteiten: www.sportinoss.nl/ster-zlm-toer