sluiten

Serious Request 3FM in Oss!

Samen staan we sterk tegen mensenhandel! In de week voor kerst (18-24 december) trekken er teams met 3FM-dj’s te voet door Nederland. En… zij komen op vrijdag 20 december door de gemeente Oss! Kom in actie voor slachtoffers van mensenhandel en steun 3FM Serious Request: The Lifeline. Start een eigen actie, loop mee of doneer. Dit is de route.

Op 18 december om 14:00 uur start 3FM Serious Request: The Lifeline in Goes. Op kerstavond rond 20:00 uur eindigt de actie in Groningen. Zij lopen dit jaar samen met het Rode Kruis voor het goede doel, die ervoor zorgt dat er jonge mensen worden beschermd tegen mensenhandel.

Loop mee als trotse Ossenaar!

Stap 1. Schrijf je hier voor 10 euro in (gaat natuurlijk volledig naar de opbrengst van 3FM Serious Request: The Lifeline). Maar… loop je dan in je eentje mee? Nee joh! Je kunt je met je complete wandelvereniging, vriendengroep of wat dan ook inschrijven! (vol=vol)

Stap 2. Maak een ‘Kom In Actie-pagina’ aan

Stap 3. Regel zoveel mogelijk sponsoren om geld op te halen

Stap 4. Loop voor een mooi bedrag een etappe met de dj’s mee!

Start een eigen actie!

Kom in actie voor 3FM Serious Request: The Lifeline. Zamel geld in door koekjes te bakken, auto’s te wassen of door zelf een ludieke actie op te zetten. Via deze pagina kan je jouw eigen actie aanmelden of inspiratie opdoen.

Geld doneren?

Is wandelen niet echt jouw ding? Je kunt je ook op andere manieren inzetten voor 3FM Serious Reuqest: The Lifeline! Natuurlijk kun je straks in december gewoon weer je plaatje aanvragen, maar je kunt ook nu al doneren of in actie komen. Doneren kan hier!

Kom de 3FM-dj’s aanmoedigen op de route!

De 3FM-dj’s wandelen samen met de opgegeven team’s door Geffen, Oss, Berghem, Koolwijk en Herpen. Dit is de route.

Vind je het leuk om (samen met je buren, familie of vereniging) wat te organiseren op de route? Bijvoorbeeld muziek maken, wat lekkers uitdelen of gewoon aanmoedigen? Leuk!

Laat aan datisoss@oss.nl weten wat je gaat organiseren en waar je staat. Dan maken wij een overzicht van alle activiteiten op de route. En iedereen die wat organiseert op de route krijgt een mooie Dat is Oss vlag. Dan zien de wandelaars jullie extra goed staan!

Dit kan het Rode Kruis met jouw donatie

Het Rode Kruis leert kwetsbare jongeren hoe ze uit de handen van mensenhandelaren blijven. Vrijwilligers geven voorlichting tijdens publieke bijeenkomsten, via individuele gesprekken en door het verspreiden van folders aan kwetsbare groepen. Ook traint het Rode Kruis docenten en hulpverleners om mensenhandel beter te herkennen, zodat ze slachtoffers beter en eerder kunnen helpen.

Slachtoffers van mensenhandel krijgen psychosociale ondersteuning van het Rode Kruis. In een groepssessie van 10-15 personen kunnen mensen die te maken hebben gehad met seksuele uitbuiting of andere traumatische situaties hun ervaringen delen en verwerken.

Zelf geld verdienen maakt jonge mensen minder kwetsbaar voor mensenhandelaren. Daarom zorgt het Rode Kruis dat slachtoffers van mensenhandel door middel van een praktische training, weer beter toegang krijgen tot de arbeidsmarkt.