sluiten

Schatkisten in Oss

Tussen 11 juli en 22 augustus reizen drie schatkisten door Oss. In de kisten kunnen inwoners uit Oss hun verhalen over religieus erfgoed kwijt. Waarom was de bruiloft in die ene kerk zo bijzonder? Wat betekent het Mariakapel langs de weg voor je? De verhalen worden bewaard voor volgende generaties. Een mooie manier om verhalen door te vertellen.

Waar kan je de schatkisten vinden?

De schatkisten staan in het stadsarchief van Oss (in de bibliotheek) en in de verschillende parochies van Oss. Je kan je brief, foto, of tekening ook via internet inleveren in de digitale schatkist. Zo zorgen we er samen voor dat ons religieuze erfgoed ook voor de toekomst bewaard blijft.

Europees jaar van het Cultureel Erfgoed

2018 is het Europees jaar van het cultureel erfgoed. De schatkisten horen bij het Toorts Initiative. Dit is een project van The European network for historic of worship (FRH). Net als bij de Olympische Spelen reist de Toorts door heel Europa in de vorm van een schatkist vol herinneringen. De reis begon op 8 januari 2018 in Leeuwarden en eindigt op 11 oktober 2018 in Parijs op de FRH conferentie. De verhalen worden daar aan de Europese Commissaris gepresenteerd.