sluiten

Oss op de borden

Wil jij jouw foto op de borden langs de weg hebben staan?

Zo doe je dat!

Oss op de borden is een fotowedstrijd georganiseerd door Dat is Oss en Tref het in Oss. Elke vier weken komt er een nieuwe categorie online. Als jij een mooie foto hebt gemaakt, kun je deze opsturen naar datisoss@oss.nl. Rene Nelissen, de huisfotograaf van het gemeentehuis, kiest de winnaar! De foto van deze winnaar komt dan vier weken op een paar DatisOss-borden te hangen in Oss en de kernen. Wat een eer! Alle winnende foto’s zie je hieronder!

De categorie

De laatste categorie was: ‘dieren in jouw favoriete Osse natuurgebied’. We hebben prachtige natuurgebieden hier in Oss, dus dat moet helemaal goed komen! De deadline voor het opsturen van de foto was 18 april. Er is weer een top 3 gemaakt door het Dat is Oss en Tref het in Oss team, samen met huisfotograaf Rene. Ellis Ficker heeft de winnende foto! Gefeliciteerd Ellis! Jouw foto hangt vanaf maandag op de DatisOss-borden! De mooie foto’s van de top 3 en uitleg over de keuze vind je hieronder.

Wat moet je opsturen?

Natuurlijk moet je jouw mooiste foto opsturen naar datisoss@oss.nl. Daarnaast willen we ook graag weten waarom je nou net die foto hebt gekozen. Een mooi verhaal maakt de foto nog specialer.

Welke eisen heeft de foto?

De foto moet passen bij de categorie. Daarnaast is het handig als je de foto met een zo hoog mogelijke kwaliteit opstuurt. Dan ziet de foto er het mooiste uit op de borden. Ook moet de foto gemaakt zijn in de gemeente Oss. Verder heb je alle creatieve vrijheid om een zo’n leuk en origineel mogelijk plaatje te maken!

Niet gewonnen?

Niet getreurd! De mooie foto’s willen we ook graag voor andere dingen gebruiken. Wie weet zie jij jouw foto later dus nog ergens voorbijkomen.

Winnaars categorie 1

Alle foto’s die in de top 3 zijn gekomen, zie je hieronder!

De eerste categorie was ‘jouw favoriete landschap tijdens een wandeling of fietsroute’. Eva Bos had hierbij de mooiste foto! Gefeliciteerd Eva!

Rene zei er het volgende over: “Bijzondere kleuren die passen bij een zonsondergang. De foto heeft een mooie skyline die tegen het licht in is gefotografeerd. Ondanks de silhouetten herken je de zwanen, vogels, een luchtballon en diverse objecten. Je wordt als kijker van de foto automatisch getrokken daar waar de zon ondergaat.

Het mooie is dat daar de luchtballon zweeft met daaronder een kerkje. De hele foto straalt rust uit. Al met al een mooi Oss plaatje.” Wat een mooie complimenten!

Eric van Schaijk is tweede geworden en Harriëtte Giesbers derde. Bekijk de mooie foto’s van de top 3 hieronder.

Winnaars categorie 2

De tweede categorie was ‘jouw favoriete stukje erfgoed’. Marleen van Meurs heeft gewonnen! Gefeliciteerd Marleen!

Rene legt graag uit waarom dit de winnende foto was: “Horizontale lijnen en verticale lijnen brengen veelal sfeer in een foto. Digitale lijnen, zoals op deze foto, geven richting aan. Het voordeel van lucht fotografie is dat je lijnen nog mooier in beeld kunt krijgen. In deze foto wordt je als kijker automatisch meegetrokken naar verschillende vlakken. Een drone die recht boven het onderwerp zweeft, versterkt dat beeld nog eens. Het daagt dan ook uit om deze lijnen te volgen.

Mooi aan deze foto is de samenstelling van eenvoudige kleuren die passen in het totale beeld. De tinten groen, blauw en grijs komen mooi samen. Je wordt als kijker niet afgeleid aan storende objecten en de foto oogt dan ook rustig.

Een geslaagde foto.” Daar zijn wij het helemaal mee eens!

Nicole van den Bos is tweede geworden. De foto van Dieke Steeg eindigde op de derde plaats. De foto’s van de top 3 zie je hieronder.

Winnaars categorie 3

De derde categorie was ‘dieren in jouw favoriete Osse natuurgebied’. Ellis Ficker-Koelen heeft in deze categorie gewonnen. Gefeliciteerd Ellis!

Rene legt hier uit waarom hij dit de mooiste foto vond: “Deze foto verteld een verhaal. De ree is erg alert en probeert geruisloos te zijn ondanks zijn nieuwsgierigheid. Het pootje mag de grond niet meer raken omdat dit geluid maakt. Ook de oren zijn gespitst en het luistert aandachtig of er gevaar is. Omdat de ree in de camera kijkt, worden wij als kijker bij het verhaal betrokken. We worden bespied.

Ik merk op dat er een beetje een onscherpte te zien is in de foto. Wellicht omdat de sluitertijd iets te langzaam heeft gestaan.  Dan ontstaat er soms wat bewegingsonscherpte, zeker als je een telelens gebruikt. Soms komt het voor dat je zelf de camera laten trillen waardoor je ook dit effect krijgt. Als je verrast wordt en snel moet reageren is dat uiteraard niet zo vreemd. In dit geval is het in deze foto niet echt storend.

De schepte in de foto ligt overigens wel daar waar het moet zijn, namelijk op de ogen en dat is erg knap gefotografeerd. De bruin gekleurde omgeving past mooi bij het hertje die dezelfde kleurtinten heeft.

Een alleraardigst en mooi dierenportret, top.” Wat een mooie woorden!

Dieke Steeg is tweede geworden, de derde plaats was voor Pierre Wingens.

Winnaars Oss op de borden