sluiten

Oss leest voor Oss

Livestream vanuit bibliotheek Oss

Bibliotheek Oss, Boekhandel Derijks en DatisOss nodigden iedereen in Oss uit om te komen luisteren bij Oss leest voor Oss. Bekende en niet bekende Ossenaren lazen een mooi verhaal voor vanuit een sfeervol ingerichte ruimte in de bibliotheek. Na afloop kon je vragen stellen aan de voorlezer.

Hieronder staan alle video’s van de voorlezers. Leuk om terug te kijken!

Jeanne van Boekel

Jeanne heeft voorgelezen uit ‘December: verhalen’ van Vonne van der Meer. Daarnaast vertelt ze wat over haarzelf. Ook krijgen we meer te weten over hoeveel ze leest.

Jos de Louw

Jos leest, vlak voor de kerstdagen, voor uit ‘Het groot kerstverhalenboek’ van Tommy Wieringa. Jos is medeorganisator van het Wielercafé in Oss. Ook blogt hij voor Tref het in Oss. Over allebei vertelt hij in deze aflevering. Daarnaast horen we wat hij het beste sportboek vindt.

Rianne Vermeulen

Rianne kun je kennen als bibliothecaresse in Oss. Ze leest zelf heel erg veel. Nu heeft ze gekozen om voor te lezen uit ‘Sluimerend Licht’ van Willem de Vreede. In deze aflevering gaat het onder andere over haar liefde voor veel verschillende genres. Streekromans horen hier niet bij, maar prentenboeken wel. Ze legt in de video uit waarom.

Burgemeester Wobine Buijs

De burgemeester leest voor uit ‘Zoveel was zeker’ van Toon Tellegen. Ze heeft voor dit boek gekozen, omdat ze erg veel van fabeltjes houdt. In deze aflevering hoor je waarom ze vindt dat fabeltjes echt niet alleen voor kinderen zijn. Ook vertelt ze over oud en nieuw.

Patrick van Boekel

Patrick leest voor uit ‘Het groot kerstverhalenboek’ van Tommy Wieringa. In deze aflevering vertelt hij meer over zijn werk als postbode. Ook vertelt hij over lezen in de verschillende seizoenen.

Kees van Geffen

Kees fietst elke dag van Herpen naar Oss. Het boek wat hij heeft gekozen past hier dan ook goed bij. Hij leest voor uit ‘De man en zijn fiets’ van Wilfried de Jong. Ook vertelt Kees over waarom lezen helpt bij het hebben van dromen. Hij praat ook over vakantieherinneringen en de Tour de France.

Astrid Derijks

Astrid heeft, zoals iedereen wel weet, veel met boeken. Ze heeft er nu zelf voor gekozen om voor te lezen uit ‘Mama Tandoori’ van Ernest van der Kwast. Naast het voorlezen wordt er gepraat over het belang van boeken en Derijks in coronatijd.

Henny El Awadi-Jekel

Henny leest een verhaal voor uit ‘De vertellingen van 1001 nachten’. Ze heeft dit boek gekozen, omdat ze erg houdt van Arabische schrijvers. Hier vertelt ze meer over in deze aflevering. Ook vertelt ze meer over haar vrijwilligerswerk bij Dedicon. Hier spreekt ze veel verschillende tijdschriften en kranten in, van de Telegraaf tot de Formule 1.

Ton van den Boom

Ton vindt lezen erg belangrijk. Hij leest hier zelf voor uit ‘Omdat ik zoveel van je hou’ van Jacques Klöters. Naast lezen vindt hij muziek erg leuk. Hier vertelt hij dan ook over de muziekconcerten die hij mee organiseert in Landerd. Ook praten Gerard en Ton over de tijd van Ton op het Maaslandcollege en zijn bijzondere vrijwilligersbaan als molenaar.

Thijs van Kessel

Thijs leest voor uit ‘De larf’ van Midas Dekkers. Naast het voorlezen hebben Peter en Thijs het over de kermis. Thijs is kermiswethouder. Dat komt goed uit, want hij is al vanaf zijn jeugd fan van de kermis. Ook gaat het over de plannen van Thijs tijdens carnaval. Hoe gaat hij dat doen in coronatijd?

Miriam van den Brink

Miriam is, naast boekenliefhebster, een filmliefhebster. Ze zit namelijk bij de filmliga in Oss. Miriam is een vaste kijker van Oss leest voor Oss. Dat ze (voor)lezen leuk vindt, hebben we dus wel gemerkt. Haar favoriete boeken zijn boeken van debutanten. Waarom ze dat zo leuk vindt, legt ze uit in deze aflevering. Zelf leest ze hier voor uit ‘Brommer op zee’ van Maarten Biesheuvel.

Frank den Brok

Als je nog op zoek bent naar aanraders voor boeken of films, moet je deze aflevering kijken. Frank kijkt graag naar science fiction films. Hij leest graag thrillers en horror. Aanraders hiervoor heeft hij genoeg. Hier heeft hij gekozen om voor te lezen uit ‘Tokio’ van Mo Hayder. Hij leest zo voor, dat je op het puntje van je stoel zit tijdens het luisteren.

 

Ton Kemkens was de allereerste voorlezer. Er is toen helaas iets fout gegaan met de techniek. Hierdoor hebben we geen opname van het voorlezen van Ton. We willen Ton wel heel graag bedanken voor het voorlezen!