sluiten

Oss doet mee aan de Landelijke Opschoondag!

Zwerfafval blijft een probleem, ook in de gemeente Oss. Daar gaan we iets aan doen tijdens de Landelijke Opschoondag. Op zaterdag 24 maart ruimen we van 10:00 uur tot 12:00 uur zwerfafval op. Vorig jaar deden ruim 300 deelnemers mee. En meer dan 2000 leerlingen van 22 scholen in de gemeente Oss. Meld je aan en help ons ook dit jaar weer mee!

Aanmelden

Je kunt vanaf 1 februari aanmelden bij Landschapsbeheer Oss. Er zijn 15 plekken geselecteerd waar we gaan opruimen. Wil je liever op een eigen gekozen plek of met een eigen groepje opruimen? Dat kan ook! Dit kun je aangeven op de website.

Materialen nodig?

Materialen als afvalknijpers, hesjes en/of handschoenen en zakken nodig? Ook dat kan je via Landschapsbeheer Oss regelen. De spullen bezorgen wij bij je thuis. Ook maken we afspraken over het ophalen van het ingezamelde afval.

Waar gaan we opruimen?

We gaan opruimen op 15 locaties in de kernen, het buitengebied, in de natuurgebieden en langs de Maas. En op locaties die deelnemers zelf kiezen.

Schone Maas

Aandacht is er ook voor de watervervuiling door zwerfafval: de ‘plastic soep’. Plastic drijft via sloten, weteringen en kanalen naar de Maas en vervolgens richting zee. Daarom ruimen we ook langs diverse waterkanten zwerfafval op, zoals in het Osse havengebied en langs het Deelenkanaal, maar vooral ook in de uiterwaarden en natuurgebieden langs de Maas.

Vragen?

Bel naar Tonnie van Hooff van Stichting Landschapsbeheer via 06 – 37 45 68 20.