sluiten

Osje wandelroute in Herperduin

Osje, de mascotte van de gemeente Oss, heeft een eigen wandelroute in de bossen van Herperduin in Berghem. Dit gebied is onderdeel van De Maashorst. De route is ongeveer 1,5 kilometer lang. Het begin en het einde van de route is bij natuurspeeltuin het Klauterwoud (bij theater Hoessenbosch). Adres: Hoessenboslaan 51 in Berghem.

Over de route

Osje heeft palen met nummers in het bos gezet om niet te verdwalen. Bij ieder nummer krijgen de kinderen een leuke opdracht of weetje. Op de helft van de route kom je bij het Groot Ganzenven. De Dorpsraad Berghem heeft hier een heerlijke picknickplaats gemaakt mét uitkijktoren! Schotse Hooglanders, Taurussen en Exmoor pony’s lopen er vrij rond. Dat maakt Osje Route echt uniek!

Download hier een route met de opdrachten:

Boekje Osje Route

Boekje Osje Winter Route

Waarom hebben deze route gemaakt?

De gemeente Oss vindt het belangrijk dat kinderen en jongeren opgroeien en leren in een gezonde omgeving waar de gezonde keuze de meest voor de hand liggende keuze is. Door middel van het programma Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) is Oss (Sport Expertise Centerum i.s.m. GGD Hart voor Brabant) hier enthousiast mee bezig. “Gratis Bewegen” kan altijd en overal.

Beweegbox en – kaarten

Maak je uitje naar het bos helemaal compleet met de beweegbox van JOGG. Het is een leuke box met beweegkaarten waar leuke buitenspeel-spelletjes op staan.

Binnenkort is de beweegbox verkrijgbaar in de spelotheek om het buiten spelen samen nog leuker te maken. Hier alvast 3 leuke beweegkaarten:

Beweegkaart wolfje wolfje

Beweegkaart dierenoversteekspel

Beweegkaart boom verwisselen