sluiten

Ontdek Landerij VanTosse tijdens de Week van de Natuur

Op allerlei manieren kun je op Landerij VanTosse lokaal geteeld voedsel ontdekken en proeven. Hier kun je zien waar spelt voor je brood groeit, gerst en hop voor je bier en cranberries voor een speciaal ijsje. Je kunt paddenstoelen zoeken in houtwallen, fruit plukken langs de fruitallee en bessen in de bosranden. Of werk je liever mee aan de ontwikkeling van dit stadsrand-landbouwproject?

De Landerij VanTosse omvat een gebied van 70 hectare in het gebied Stelt-Elzen ten zuiden van Oss, de noordelijke begrenzing van natuurgebied de Maashorst. Het oude, grotendeels ongeschonden kampenlandschap met kleine akkers, hakhoutbosjes en houtwallen leent zich voor urenlang struinen langs korenvelden met bloeiende akkerranden, bloemrijke hooilandjes, poelen en fraaie bosranden.

Het kloppend hart van de Landerij VanTosse is de Tuinderij VanTosse aan het Laantje van Cumberland. In de Week van de Natuur kun je aan diverse activiteiten meedoen, maar we lichten er twee must do’s voor je uit:

Excursie VanTosse

Ben jij nog niet bekend met de landerij? Dan is deze excursie een mooie gelegenheid om eens kennis te maken. Tijdens deze excursie bezoek je zowel de landerijen met haar graanvelden en hopveld als de tuinderij. Hier kun je een heerlijke wandeling maken door een educatieve tuin en een natuurtuin. En als je dinsdag 13 juni van 10.00 tot 12.00 uur niet kunt, is donderdag 15 juni een alternatief op dezelfde tijden.

Walking or cycling dinner

Wandel of fiets, zaterdag 17 juni van 11:00 tot 16:00 uur, langs de kraampjes in de landerij en ontdek dat onze voeding van zo dichtbij komt… “Bezoekers kunnen wandelend of fietsend kennis maken met producten uit de streek. Bij de kraampjes kan van allerlei lekkers geproefd worden. Zoals een bierproeverij van de bierbrouwers in het hopveld, honing en honingproducten van de imkers nabij de bijenstal, Cranberry-ijs van de ijszaak in de Tuinderij, fruitproducten van de Fruitallee of in de boomgaardjes, speltproducten en nog veel meer”, zegt communicatieadviseur Annie Martens.