sluiten

Maasdijk 2019 gaat langs alle kernen van Oss!

Berghem, Haren, Herpen, Huisseling en Koolwijk liggen volgend jaar aan de route van de Maasdijk. Daarmee trekt het sportevenement langs alle kernen van de gemeente Oss. Tijdens de Maasdijk doen deelnemers mee aan de marathon, hardloopwedstrijden, triatlon of skatetochten. De finish is in het centrum van Oss.

Toegevoegde kernen

In de toegevoegde kernen komen waarschijnlijk wandeltochten. Mogelijk komt daar nog een familiefietstocht bij. De Maasdijk betrekt inwoners van de vijf plaatsen in het evenement om voor gezelligheid langs de route te zorgen. Net als in de overige zeventien plaatsen al gebeurt.

Verschillende routes

De Maasdijk heeft veel verschillende activiteiten met ieder een eigen route. Alle routes finishen op de Heuvel in Oss. Deelnemers krijgen daar een feestelijk onthaal. De editie van komend jaar is waarschijnlijk op 15 juni. De verschillende routes starten verdeeld over de dag. De marathon en triatlon starten halverwege de middag, zodat deelnemers vooral in de avond bezig zijn. Dan is het wat koeler.

Inschrijven vanaf 15 december

Op 15 december start de inschrijving, precies een half jaar voor het evenement. Een aantal Osse sportclubs en fitnesscentra hebben dit jaar voor het eerst een speciaal trainingsprogramma. Zij helpen deelnemers om fit aan de start te verschijnen!

Door: Thijs Nepveu