sluiten

Kinderboerderijdag 2016 op NME-Centrum (29 mei)

Zondag 29 mei is het zover: kinderboerderijdag 2016 op NME-Centrum en kinderboerderij De Elzenhoek. Deze dag is er voor jong en oud van 11.00-16.00 uur van alles te beleven. Zoals een demonstratie hondenbehendigheid, ponykarritjes, spelen in het hooibad, straattheater en een Oudhollands spellenparcours. Kinderen kunnen deze dag een eigen placemat, mini-moestuin of knuffelsteen maken, zich laten schminken, schedels en vachten voelen bij de Beestenboelkar en een pizza bakken in de houtoven. Ook is er een streekproductenmarkt waarin lokale ondernemers hun producten aanbieden. Er is muziek van troubadour Noud Bongers, en allerlei lekkers zoals wafellollies, popcorn en tosti’s.

Mini-legoland, straattheater, pizza’s bakken en ouderwets tollen

Nieuw dit jaar: in twee binnenruimtes van het hoofdgebouw kun je genieten van de mooiste lego-kunstwerken bij Mini-legoland, dansen met het Orgelmannetje, je eigen pizza beleggen en bakken in de houtoven van de moestuin en kijken naar een demonstratie houten tollen maken.
Ook Anna en Elsa uit Frozen brengen een bezoekje aan dit kinderboerderijfeest en delen ‘Olafneusjes’ uit aan de kinderen.

Proef de (h)eerlijkste producten uit de regio

Dit jaar kunnen de bezoekers op kinderboerderijdag ook genieten van heerlijke streekproducten, zoals kaas, honing, fruit en cranberries. Bij de gezellige kramen van Boer Spierings, Het Paddenstoelenhuis, Imkerij Ecopoll, Stadse boeren en Landerij van Tosse is van alles te proeven uit de streek. Natuurlijk kun je ook wat mee naar huis nemen.

Gratis entree

Entree is gratis. Voor sommige activiteiten wordt een kleine bijdrage gevraagd. Alle opbrengsten komen ten goede aan de kinderboerderij. Het volledige programma van Kinderboerderijdag 2016 is te vinden op:

<www.nme-elzenhoek.nl

www.facebook.com/elzenhoek