sluiten

Internationaal ondernemen in Oss: Jos van den Hurk (Kaal Masten BV)

De wereld ligt aan de voeten van Kaal Masten. Het klinkt misschien wat bombastisch, maar het is echt waar: vanuit de hele wereld willen ‘ze’ zakendoen met Oss. Dankzij de unieke ‘stand alone solar lighting columns’ gaat Kaal Masten een ronduit zonnige toekomst tegemoet.

“Het is on-voor-stel-baar wat er op dit moment gebeurt”, vertelt algemeen directeur Jos van den Hurk. “Ik ben in februari naar een beurs in Dubai geweest. De naam ‘Kaal Masten’ gonst rond, functionarissen uit landen over de hele wereld hingen aan mijn lippen en ik kreeg de brochures niet aangesleept. Onvoorstelbaar. Je wilt niet weten hoe trots me dat maakt.”

Ups en downs

Die overweldigende interesse heeft alles te maken met een idee dat zo’n acht, negen jaar geleden zijn oorsprong vond: lichtmasten voorzien van in de mast geïntegreerde zonnepanelen die genoeg energie leveren om solitair te functioneren en dus niet hoeven worden aangesloten op een elektriciteitsnet. Een revolutie was geboren.

‘Aan de vooravond van enorme successen’

“Toch ging het niet vanzelf. We hebben járen en jaren ontworpen en vele ups en downs gekend. Er zijn momenten geweest waarop we tegen elkaar zeiden: ‘We stoppen ermee, het heeft geen zin.’ Maar we zijn tóch doorgegaan en staan nu aan de vooravond van enorme successen. Daar ben ik absoluut zeker van.”

Lees de rest van het artikel op www.oss.nl/bedrijven