sluiten

Hoe zien de dieren van de Elzenhoek eruit in Mondriaan-stijl?

Hoe zien de dieren van de Elzenhoek eruit in Mondriaan-stijl? Die vraag hebben De Kunstmaatjes beantwoord. Samen met kunstenares Ingrid Friesen hebben De Kunstmaatjes zich verdiept in de stijl van Mondriaan. Op 13 april kun je hun kunstwerken zien in de expositie ‘Van Mondriaan tot Dutch Design met de Kunstmaatjes’. Locatie: Kinderboerderij ‘De Elzenhoek’, vanaf om 19.00 uur. Na 7 mei verhuist de expositie naar de Muzelinck.

Wat hebben De Kunstmaatjes gedaan?

Samen met de begeleiding van Muzelinck docent/kunstenares Ingrid Friesen hebben De Kunstmaatjes zich verdiept in de stijl van Mondriaan. Hoe doe je dat eigenlijk, van figuratief naar abstract? Hoe zien de dieren van de Elzenhoek eruit in Mondriaan-stijl? In een aantal opdrachten zijn ze daar naar op zoek gegaan.

Naast de Mondriaan opdrachten hebben De Kunstmaatjes zich ook bezig gehouden met andere opdrachten. Zo ontwierpen ze voor de dieren van de Elzenhoek een nieuwe, modieuze hoed. Daarnaast bedachten ze hun eigen designers logo… en een voorwerp dat er nog niet was.

Wie zijn De Kunstmaatjes?

Kunstmaatjes is een samenwerking tussen kinderen van de Nicolaasschool, cliënten van de Kunstfabriek (zelfstandig dagactiviteitencentrum voor mensen met een verstandelijke beperking, Stichting Dichterbij) en Muzelinck, Centrum voor de kunsten. In 2008 is deze samenwerking tot stand gekomen.

Van Mondriaan tot Dutch design

In 2017 is het 100 jaar geleden dat de Nederlandse kunstbeweging De Stijl werd opgericht. Om dit te vieren vinden er in 2017 door heel Nederland tal van inspirerende evenementen en tentoonstellingen plaats. De kunstenaars die zich aansluiten bij De Stijl zoeken naar een totaal ‘nieuwe kunst’. Piet Mondriaan is het grote voorbeeld voor alle Stijl-kunstenaars. Ook de expositie van Kunstmaatjes is hierdoor geïnspireerd.