sluiten

Oss doet mee aan We Are Food

Brabant is in 2018 Europese Regio van de Gastronomie. Een jaar dat in het teken staat van Beter Eten in Brabant. Met een bijbehorende campagne ’We Are Food’, waar Oss ook aan mee doet. Osse ondernemers en instellingen hebben hiervoor mooie activiteiten en evenementen bedacht. Samen zetten zij volgend jaar Oss op de kaart als belangrijke stad op het gebied van voedsel.

Doe mee!

Heeft jouw bedrijf ook passie voor voedsel? Zie jij kansen in de veranderingen die de foodsector doormaakt? Dan kun je meedoen aan We Are Food.  Je lift dan mee met de publiciteit van de Provincie en in de Osse agenda.

Meer informatie en aanmelden: www.wearefood.nl van de provincie Brabant.

Heb je een activiteit in Oss? Meld je dan aan voor de Osse agenda: wearefood@oss.nl. Samen zetten we zo Oss in 2018 op de kaart in het Brabantse Jaar van de Gastronomie.

Over We Are Food

We genieten van eten, produceren het met liefde en vernieuwen daarbij steeds. Vernieuwen omdat het kan én omdat het broodnodig is! Zodat we óók in de toekomst kunnen blijven genieten van ons voedsel. En zodat we op tijd de omslag maken van massaproductie naar een duurzame manier van voedsel produceren en consumeren. Zodat mens, dier en omgeving in balans zijn.

Daar weten we in Oss alles van. Denk maar aan ons buitengebied waar boeren al eeuwenlang ons voedsel produceren en waar iedereen kan genieten bij de vele recreatieondernemers, bij Landerij van Tosse, Landwinkel Spierings of Imkerij Ecopoll. Of denk aan al die bijzondere voedselprojecten in Oss, zoals de Klasseboeren Oss, Kookmaatjes, of aan de eerste mbo-foodopleiding van ROC De Leijgraaf. Oss ís voedsel!

 

 

Agenda Oss

Benieuwd naar Osse activiteiten in 2018 van We are Food? Hou dan deze agenda in de gaten!  www.uitpuntoss.nl/wearefood

Global goals

Door mee te doen met de campagne We Are Food, laat gemeente Oss zien dat Oss bijdraagt aan Global Goal #12: verantwoorde consumptie en productie:  Burgemeester Buijs-Glaudemans is beschermvrouwe van Platform Global Goals Oss.